Toukokuun ekana viikonloppuna kokeiltiin Hipun kanssa mejän alkeita. Kaikki alkoi siitä kun Lahden kv näyttelyssä tapasin kolme lahtelaista heelerin omistajaa, Heljän, Merjan ja Kristan. He olivat ilmoittautuneet Orimattilan kennelkerhon mejä viikonloppuun. Minähän siitä innostuin ja änkesin porukkaan mukaan.

Lauantaina tavattiin Kuivannolla erään maatalon pihalla. Siellä meille kerrottiin mejän sääntöjä ja jäljen tekoa. Sitten jakauduttiin ryhmiin ja tehtiin jokainen ryhmä muutamia jälkiä.

Sunnuntaina sitten otettiin koiruudet mukaan. Pihalla ihmeteltiin ensin hirven sorkkaa ja sitten ryhdyttiin itse asiaan. Ensin Zäpä ( Sepe Susi) nuuhki jäljen oikein mallikkaasti. Sitten tuli Hipun vuoro ja se ei mennyt ihan niin mallikkaasti. Jouduin jonkin verran ohjaamaan Hippua takaisin jäljelle kun olisi lähtenyt haahuilemaan sivummalle. Myös kakkahätä kesken jäljen aiheutti pienoista sivuun menoa. Jäljen päässä oli verisieni, sitä hieman nuuhkaistiin, mutta ei se kovasti kiinnostanut.

Muiden hiilukoiden jäljestämistä en sitten nähnyt. Meidän jäljen jälkeen Hippu, Zäpä, Siiri ja Hertta pääsivät leikkimään siinä pihalla. Hauskaa riitti. Loput kun lähti vielä nuuhkimaan jälkensä, me mentiin vielä pellolle leikittämään koiria. Hippu ja Zäpä(?) vietti ratkiriemukkaan tuokion pellolla.

1542383.jpg

Harkkojen jälkeen ostettiin kotiin oma sorkka ja nyt se roikkuu kuivamassa mun autokatoksessa. Hippu käy sitä välillä kyttäämässä ja vahtimassa muilta koirilta. Välillä olen sitä leikittänyt sorkalla ja nyt se on kyllä kiinnostava juttu.